Search
Iranian Rial
EN
All Categories
    Menu Close
    Back to all

    جراحی مغز در کودکان اوتیسم

                                                                تهیه شده توسط: گروه محتوایی تفاوتچی            نویسنده: امین فتحی

     

    آیا ممکن است جراحی مغز برای بهبود مهارت‌های شناختی و ذهنی در کودکان اوتیسم انجام شود؟

    وضعیتی که کودکان اوتیسم تجربه می‌کنند، ممکن است برخی از والدین را به ایده جراحی مغز وادار کند. در اینجا ما به طور مختصر و مفید به این سوال پاسخ می‌دهیم. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

     

    مقایسه مغز انسان و حیوان:

     

    برای اینکه به نتیجه‌گیری درباره جراحی مغز در کودکان اوتیسم برسیم، ابتدا درباره ساختار و ویژگی‌های مغز انسان صحبت می‌کنیم، که یک عنصر پیچیده است و تمام رفتارهای ما را کنترل می‌کند. برای بهتر فهمیدن این موضوع، تفاوت بین مغز انسان و حیوانات را بررسی می‌کنیم.

     

    تفاوت ساختاری مغز انسان و حیوانات:


    مغز انسان به لحاظ ساختار با مغز حیوانات متفاوت است. مغز انسان نسبتاً بزرگ است و لایه‌ی کورتکس (پوسته‌های خارجی مغز) در انسان بسیار پیچیده است. به همین دلیل، انسان توانایی تفکر، حل مسائل و انجام کارهای پیچیده را دارد.

     

    جراحی مغز در کودک اوتیسم:

     

    تفاوت در ارتباطات عصبی مغز انسان و حیوانات:


    مغز حیوانات مانند خزندگان از نظر ارتباطات بین سلول‌های عصبی، پیچیدگی کمتری دارد و بنابراین پس از تولد به‌راحتی رشد می‌کند و ارتباطات به سرعت برقرار می‌شود. به عنوان مثال، یک آهو، فوراً پس از تولد، قادر به راه رفتن است، درحالی‌که برای یک نوزاد انسان، تکامل سیستم عصبی و عضلانی لازم است تا بتواند مستقل راه رفتن را یاد بگیرد.

     

    رشته های عصبی مغزی در انسان:

     

    همانطور که اشاره شد، مغز انسان شبکه‌های عصبی فراوانی را ایجاد می‌کند. مغز انسان حاوی حدود صد میلیارد نورون است که هر یک میانگیناً حدود ۱۰ هزار ارتباط سیناپسی با نورون‌های دیگر دارند. اگر هر نورون نتواند این تعداد ارتباط سیناپسی را ایجاد کند، نمی‌تواند به‌طور کارآمد عمل کند. این ارتباطات، یک شبکه پیچیده و عجیبی را در مغز انسان ایجاد می‌کنند.

    ارتباطات بین سلول‌های عصبی (سیناپس‌سازی) باعث رشد و تکامل مغز انسان می‌شوند. سیناپس‌سازی از دوران جنینی شروع می‌شود؛ اما بسیاری از نورون‌ها پس از تولد هنوز به هم وصل نشده‌اند. وقتی که شروع به یادگیری چیزهای جدید می‌کنیم، پیغام‌های عصبی بارها و بارها از یک نورون به نورون دیگر منتقل می‌شود و به تدریج مغز شروع به ساختن اتصالات جدید یا همان مسیرهای عصبی بین نورون‌ها می‌کند. این مسیرهای عصبی به عنوان سیم‌کشی‌های مغزی شناخته می‌شوند. با یادگیری مطالب جدید، سیم‌کشی‌ها و مدارهای جدیدی در مغز شکل می‌گیرند.

    تعداد این سیم‌کشی‌ها به شمار نمی‌آید. این سیم‌کشی‌ها و نورون‌ها یک شبکه عظیمی را ایجاد می‌کنند که می‌توان گفت مغز، پیچیده‌ترین عنصر کشف شده در کیهان است. طول کل این سیم‌کشی‌ها (آکسون‌ها) در یک مرد بیست ساله حدود ۱۷۶۰۰۰ کیلومتر است! این طول به اندازه‌ای است که چهار و نیم بار می‌تواند به دور استوای زمین پیچد. این اندازه‌گیری فقط شامل "سیم"‌های مغزی با عایق الکتریکی میلین پوشیده شده است. محققان هنوز تلاشی برای اندازه‌گیری آکسون‌های برهنه نکرده‌اند.

     

    رشته های عصبی مغزی در انسان:

     

    جراحی مغز در کودک اوتیسم:

     

    کودکان اوتیسم به مشکلاتی در برقراری ارتباط و پیشرفت در گفتار برخوردارند. یک واقعیت ثابت این است که در این کودکان، برخی از سیم‌کشی‌های مغزی دچار اختلال شده‌اند. اما سوالی که همچنان بدون پاسخ باقی می‌ماند این است: کدام بخش از این شبکه پیچیده را باید جراحی کنیم؟

    بنابراین، به هیچ عنوان جهت رشد مهارت های ذهنی و شناختی کودک اوتیسم، نمی توان این شبکه پیچیده را جراحی کرد.

    Comments
    Write a comment Close